Tell me a picture
timthumb.php-6.jpeg

Documentaire

Tell Me A Picture zijn fotografieworkshops waarin inhoud centraal staat. Hoe kan je een idee, een gevoel of een boodschap in een beeld vatten? De workshops zijn er voor fotografieliefhebbers en fotografen die net een stap verder willen gaan dan iso, diafragma en sluiterstijd. 

Documentaire

door Yann Bertrand

In deze workshop, verspreid over 3 halve dagen tussen 16 december en begin februari 2018, leer je om zowel je beeldtaal te verfijnen, als inhoudelijk diepgaander te werken.

Tijdens de eerste namiddag krijg je een opdracht mee, waar je twee maanden lang op je eigen ritme aan kan werken. Via één collectieve bespreking (datum nog te bepalen in overleg met jullie) en één individuele bespreking (datum te bepalen met elk van de deelnemers) helpt Yann je om je weg te zoeken en keuzes te maken, geven we elkaar feedback in groep en leert Yann je eventueel hoe je je beelden zo goed mogelijk kan afwerken. De nadruk ligt op persoonlijke begeleiding, zo kan je contact houden met de anderen en met Yann via een gesloten facebookgroep en mag je Yann ook altijd bellen of mailen.  

Yann: 'Door een langere periode te focussen op één onderwerp, kan je echt op ontdekking gaan. Deze workshop laat je toe om op korte tijd heel erg veel bij te leren, zowel over techniek en beeldtaal, als over jezelf en het soort fotograaf dat je wil zijn.'

Begin februari leggen we de resultaten bij elkaar, blikken we terug op het onderzoeks- en fotografieproces, en krijg je nog enkele key learnings mee naar huis. 

Deze zomer organiseerden we al een gelijkaardige documentaire workshop. Je kan enkele van de resultaten hier terugvinden. De opdracht was toen: volg één persoon. Voor deze editie krijg je een nieuwe/andere opdracht. 

 

 

Duur: 3 namiddagen + 1 individuele bespreking

Wanneer:  (1) Zaterdag 16 december - (2) leggen we vast in overleg met de deelnemers - (3) Begin februari 2018

Prijs: 199€ (incl. BTW)

Waar: Het Objectief - atelier voor Digitale Beeldvormers (Gent)