Tell me a picture
DAMON DE BACKER_TELL ME A PICTURE_05.jpg

Fotografen

Hoe fotografeer je een verhaal? Tell Me A Picture zijn fotografieworkshops waarin inhoud centraal staat. Hoe kan je een idee, een gevoel of een boodschap in een beeld vatten? De workshops zijn er voor fotografieliefhebbers en fotografen die net een stap verder willen gaan dan iso, diafragma en sluiterstijd. 

Carl De Keyzer-tell-me-a-picture-workshop

Carl De Keyzer

Carl, vast lid van Magnum Photos sinds 1994, heeft meer dan 20 boeken over gelijknamige fotografieprojecten op zijn naam staan, en bijna evenveel awards wereldwijd. Op zijn website omschrijft hij het als volgt: ‘De Keyzer likes to tackle large-scale projects and general themes. A basic premise in much of his work is that, in overpopulated communities everywhere, disaster has already struck and infrastructures are on the verge of collapse.

Volgende workshop: Documentaire (1/11 t&m 3/11)

tb2srgb.jpg

Yann Bertrand

Yann werkte tien jaar lang als persfotograaf bij De Morgen. Sinds 2013 werkt hij freelance voor de media (De Standaard, Knack, Vrij Nederland, De Tijd) en voor commerciële opdrachtgevers. Hij zit achter het concept van Tell Me A Picture.

Volgende workshop: Reportage (16/11) en Portret (17/11)

Cedric Gerbehaye portrait.jpg

Cédric Gerbehaye

Na zijn studies journalistiek trok Gerbehaye naar Israël, Congo, Zuid-Soedan en andere conflictgebieden. Elk van de reeksen die hij er maakte viel in de prijzen en haalde wereldnieuws, van de foto van de Congolese rebellenleider Laurent Nkunda, tot de serie Land of Cush. Met de ervaring die Cédric in het buitenland opdeed keerde hij in 2013 terug naar zijn thuisland België om er D’entre eux te maken, een emotionele reeks over ‘medeleven en mededogen’. Vandaag fotografeert Cédric onder andere voor National Geographic, en bouwt hij het gerenommeerde internationale fotoagentschap MAPS verder uit.

Matt Stuart

Matt Stuart

Matt Stuart maakt al 21 jaar lang de straten van (hoofdzakelijk) Londen onveilig, en is een straatfotograaf pur sang: hij gaat nooit het huis uit zonder camera, schiet ongeveer drie rolletjes film per dag, en drukt af op exact het juiste moment.

Volgende workshop: Straatfotografie (20/07 - 21/07)

tb1srgb.jpg

Barbara Seynaeve

Barbara werkte als experte communicatie voor jongerentrendbureau Trendwolves, en verhuurt haar kennis en ervaring in communicatie en copywriting sinds kort op freelance basis voor commerciële opdrachtgevers.

franky-verdickt-tell-me-a-picture-workshop.jpg

Franky Verdickt

Het eigen werk van Franky laat zich best omschrijven als de zoektocht naar ideologie en verbeelding. Met zijn serie ‘Representative office’ sleepte hij de Lensculture Streetphotography Award 2018 in de wacht, en hij werkt momenteel aan een boek rond de reeks.

unnamed.jpg

Tiele Mulier

Tiele werkt als freelance cameraman / DOP voor commerciële opdrachtgevers en documentairemakers. Daarnaast geeft hij ook les aan de Filmschool Narafi (afdeling van LUCA) in Brussel. Tiele doceert er praktijk (camera en licht) aan jonge, enthousiaste filmstudenten. Zijn meest recente werk is 'The Good President', een documentaire die hij samen met Jef Boes draaide na 1 jaar President Donald Trump.

jef boes.jpg

Jef Boes

Jef startte zijn carrière als grafisch ontwerper in de reclamewereld (Duval Guillaume, Mortierbrigade), maar legde zich doorheen de jaren steeds meer toe op fotografie. Vandaag wisselt hij opdrachten voor de pers (Knack, De Morgen) af met reclameopdrachten en steeds meer ook met film- en videoprojecten.

biekedepoorter.png

Bieke Depoorter

Bieke won the Magnum Expression Award met haar afstudeerproject Ou Menya, waarvoor ze door Rusland was getrokken met een naar het Russisch vertaalde tekst 'Kan ik misschien bij u thuis logeren?'. Sinds 2016 is Bieke vast lid van het fotografieagentschap Magnum. Haar werk Ou Menya, I am about to call it a day, As It May Be, en een een aantal zorgvuldig gekozen nevenprojecten, sleepten verschillende internationale prijzen in de wacht. Haar meest recente werk is te zien in het Antwerpse Fotomuseum.

_OBI8413.JPG

Yuri Andries

‘Een verlangen naar het andere en ontmoetingen met het vreemde voeden de fotografische beeldtaal van Yuri Andries’, schrijft Sofie Crabbé. Nu eens blijft hij dicht bij huis, dan weer trekt hij mijlenver weg om onbekend gebied te verkennen. De beelden kenmerken zich door een welbewust kleurgebruik en een fijngevoeligheid voor het grafische. Sinds 2016 focust Yuri zich op eigen fotografisch projecten, die onder andere gepubliceerd zijn in National Geographic, GUP Magazine, Ignant en Aint-Bad.

vd_3839.jpg

Wouter Van Vaerenbergh

Wouter onderzoekt in zijn persoonlijk werk de notie identiteit. Op welke manier wordt identiteit vormgegeven in relatie tot macht, verwachtingen, waarden en overtuigingen? Daarnaast is hij freelance fotograaf voor verschillende nationale en Europese media. Zijn werk bracht hem eerder naar Peru, China, Botswana, Laos, India en de US.

nickhannestmap

Nick Hannes

Nick stopte tien jaar geleden als persfotograaf, om zich volledig op documentair werk te kunnen richten. Sindsdien schuimt hij de wereld af, van Rusland over de Middellandse Zee tot het Midden-Oosten. Ook zijn werk reist internationaal de wereld rond. Hij werkt momenteel aan het project 'DUBAI. Bread and Circuses', waar hij recent een Magnum Photography Award mee in de wacht sleepte.

Frederik Buyckx

Frederik Buyckx

Frederik gaat waar zijn nieuwsgierigheid hem leidt. Zijn documentaires verschenen eerder in internationale media zoals National Geographic, NYT en VIEW. Zijn reeks 'Jesus, Make-up and Football leverde hem in 2013 een eervolle vermelding van World Press Photo. The World Photography Association riep Frederik in 2017 uit tot Photographer of the Year.