timthumb.php-8.jpeg

Workshop portretreeks Yann Bertrand

Hoe maak je in alle omstandigheden een passend en eerlijk portret 👁? Je leert het op de volgende editie van Tell Me A Picture op 16 maart in Gent.

sofie3.jpg

Portret

Lesgever: Yann Bertrand

Duur: 1 dag

Wanneer: zaterdag 16 maart (9u-17u30)

Waar: Het Objectief - Oude Houtlei 144, 9000 Gent

Max. aantal deelnemers: 6

Prijs: 179 € (incl. water & sterke koffie) + 12 € (optie: lunch door Djar)

Hoe maak je onder alle omstandigheden een passend en sprekend portret? Yann: 'Er zijn een aantal vuistregels, technieken, tools en hacks die je helpen om ondanks - of net dankzij- tegenvallers zoals beperkte tijd, een schrale omgeving, te hard of weinig licht, een weerbarstig model, een sterk portret te maken.' 

In de voormiddag ga je na een briefing van Yann op stap met je eigen model voor één dag (Tell Me A Picture regelt voor elke deelnemer een model), en maak je vijf specifieke portretten van die persoon.  'Als start van de dag geef ik je de basis van kadrage, licht, houding en locatie mee, en hoe die verschillende elementen op elkaar inspelen om een bepaald gevoel op te wekken. Daarna ga je oefenen met je model. Na de lunch maken we een eerste selectie, die we beeld voor beeld gaan analyseren tot we een reeks kunnen samenstellen die het gevoel dat je erin wil leggen, het best uitdrukt.' 

In deze workshop leer je wat de invloed is van - en de wisselwerking tussen - kadrage, licht, houding en locatie bij het maken van een portret. Hoe maak je een reeks over één persoon? Hoe zorg je voor variatie, zonder de rode draad uit het oog te verliezen? En hoe kan je moeilijkheden te boven komen?   

Op het eind van de dag heb je misschien niet de portretreeks van je leven gemaakt, maar beschik je over de tools om dat in de nabije toekomst wel te doen. Je hebt meer inzicht in het complexe samenspel van technische elementen om een inhoudelijk sterk verhaal neer te zetten. 

Voor wie? Voor beginnende en meer ervaren fotografen. Voorwaarde is dat je weet hoe je je (digitale) reflexcamera kan gebruiken. We houden de groepen bewust klein, zodat we kunnen afstemmen op de individuele skills van elke deelnemer.