Tell me a picture
timthumb.php-8.jpeg

Workshop reportage Yann Bertrand

Hoe maak je '“gewoon” betere foto’s? Je leert het van fotograaf Yann Bertrand tijdens de workshop reportage op zaterdag 16 november. Meer info….

unnamed.jpg

REPORTAGE

Lesgever: Yann Bertrand

Duur: 1 dag

Wanneer: zaterdag 16 november (9u-17u30)

Waar: Studio Massis - Dendermondsesteenweg 48a, 9000 Gent

Max. aantal deelnemers: 8

Prijs: 179 € (incl. water & sterke koffie) + 12 € (optie: lunch door Djar)

Hoe maak je een beter verhaal? Yann: 'We krijgen heel veel de vraag hoe je kan leren om gewoon betere foto’s te maken. Het antwoord is deels technisch, maar vooral ook inhoudelijk. In deze workshop trainen we dan ook op beide: waarop moet jij persoonlijk letten bij het maken van je beelden? En hoe krijg je je reeks inhoudelijk sterk?' 

In de voormiddag ga je na een briefing van Yann op stap met je een heel specifieke opdracht. ‘Elke deelnemer krijgt een aantal oefeningen mee, op basis van eerder werk. Na de lunch maken we een eerste selectie, die we beeld voor beeld gaan analyseren tot we een reeks kunnen samenstellen die jouw verhaal het best tot zijn recht laat komen.’

In deze workshop leer je wat de invloed is van een inhoudelijke verhaallijn bij het maken van beelden. Hoe begin je aan een reportage? Hoe spelen technische elementen in op je verhaal? En hoe kan je moeilijkheden te boven komen?   

Op het eind van de dag heb je misschien niet de reportage van je leven gemaakt. Je beschikt over de tools om dat in de nabije toekomst wel te doen.

Voor wie? Voor beginnende en meer ervaren fotografen. Voorwaarde is dat je weet hoe je je (digitale) reflexcamera kan gebruiken. We houden de groepen bewust klein, zodat we kunnen afstemmen op de individuele skills van elke deelnemer.