Tell me a picture
timthumb.php-8.jpeg

Workshops

Hoe werk je een opdracht uit tot een groter project? Hoe laat je social media voor jouw beelden werken? En hoe vind je jouw stem als straatfotograaf? Je leert het van CΓ©dric Gerbehaye, Matt Stuart en Barbara Seynaeve tijdens de volgende edities van Tell Me A Picture.

SHOW_JOURNEYTOTHECENTER_008.jpg

(extreme) storytelling

door Cristina De Middel

Wat zijn de mogelijkheden van fotografie, als je de traditionele regels overboord gooit? De Spaanse Cristina De Middel mixt documentaire met conceptuele fotografie, en daagt je tijdens deze driedaagse workshop uit om de wereld visueel te herscheppen naar jouw beeld.

Datum: donderdag 9/04/2020 t&m zaterdag 11/04/2020 - Locatie: Gent - Prijs: €559 (€676,39 incl. BTW) - Taal: Engels

reportage - flanders - yann bertrand.jpg

BEELDVERHAAL

door Yann Bertrand

Hoe maak je een beter verhaal? Yann: 'We krijgen heel vaak de vraag hoe je kan leren om β€œgewoon" betere foto’s te maken. Het antwoord is deels technisch, maar vooral ook inhoudelijk. In deze workshop trainen we dan ook op beide: waarop moet jij persoonlijk letten bij het maken van je beelden? En hoe krijg je je reeks inhoudelijk sterk?'

Datum: zaterdag 16 november - Locatie: Gent - Prijs: €179 (incl. BTW) - Taal: Nederlands

afl3_12 copy.jpg

portret

door Yann Bertrand

Hoe maak je onder alle omstandigheden een passend en sprekend portret? Yann: 'Er zijn een aantal vuistregels, technieken, tools en hacks die je helpen om ondanks - of net dankzij- tegenvallers zoals beperkte tijd, een schrale omgeving, te hard of weinig licht, een weerbarstig model, een sterk portret te maken.'

Datum: zondag 17 november - Locatie: Gent - Prijs: €179 (incl. BTW) - Taal: Nederlands

carl de keyzer workshop documentary ghent november.jpg

Documentaire

door Carl De Keyzer

Hoe begin je aan je volgende grote project? Carl: β€˜Het is vaak zo geweest dat ik ergens naartoe werd gestuurd waar ik uit eigen beweging nooit naartoe zou gegaan zijn, en dat toch aanleiding gaf tot een boek of een project van langere adem.’ Tijdens deze driedaagse workshop in Gent begeleidt Magnumfotograaf Carl De Keyzer je in het ontwikkelen van een langetermijnproject op basis van een kortlopende opdracht.

Datum: vrijdag 1/11 t&m zondag 3/11 - Locatie: Gent - Prijs: €780 (incl. BTW) - Taal: Engels

Personal Coaching

Yann Bertrand - op aanvraag

Heb je specifieke vragen over je beelden? Over je techniek of het verhaal dat je wil vertellen? Yann reikt je tijdens één of meer individuele besprekingen tools en inzichten aan waardoor je met een frisse blik en vol enthousiasme verder kan.