timthumb.php-8.jpeg

Workshops

Hoe werk je een opdracht uit tot een groter project? Hoe laat je social media voor jouw beelden werken? En hoe vind je jouw stem als straatfotograaf? Je leert het van Cédric Gerbehaye, Matt Stuart en Barbara Seynaeve tijdens de volgende edities van Tell Me A Picture.

Gerbehaye - workshop tell me a picture.jpg

Documentaire

door Cédric Gerbehaye

Time Magazine omschrijft Cédrics werk als ‘slow journalism’, zelf houdt hij het op ‘veel rondhangen bij dezelfde mensen’. De Belgische fotograaf en winnaar van de World Press Photo Awards leert je tijdens deze tweedaagse workshop om van de oppervlakte naar de diepte te graven, of je nu al een begin van een reeks hebt of niet. ‘Eerder dan een techniek, draait fotografie om communicatie met de mensen die je fotografeert.’

Datum: zaterdag 11/05 & zondag 12/05 - Locatie: Gent - Prijs: €399 (incl. BTW) - Taal: Engels

hashtag social media fotografen tell me a picture workshops.jpeg

Social media voor fotografen

door Barbara Seynaeve

Barbara: 'Instagram, Facebook, LinkedIn & Youtube zijn sterke tools om je beelden en beeldtaal uit te dragen, als je doorhebt hoe je ze naar jouw hand kan zetten. Social media kan je voor heel wat verschillende aspecten van fotografie inzetten. In deze workshop werk je een social mediastrategie uit op maat van jouw voorkeuren en jouw leven.'

Datum: zondag 12/05 (9u30 - 13u30) - Locatie: Gent - Prijs: €119 (incl. BTW) - Taal: Nederlands

39.jpg

Straatfotografie

Door Matt Stuart

Na het succes van de workshop vorig jaar, komt de Londense straatfotograaf Matt Stuart tijdens het openingsweekend van de Gentste Feesten terug voor een intense tweedaagse. Een workshop straatfotografie met Matt Stuart betekent grenzen verleggen, reuzensprongen maken, en op zoveel verschillende vlakken een betere fotograaf worden.

Datum: 20 en 21 juli - Locatie: Gent - Prijs: €399 (incl. BTW) - Taal: Engels

carl de keyzer workshop documentary ghent november.jpg

Documentaire

door Carl De Keyzer

Hoe begin je aan je volgende grote project? Carl: ‘Het is vaak zo geweest dat ik ergens naartoe werd gestuurd waar ik uit eigen beweging nooit naartoe zou gegaan zijn, en dat toch aanleiding gaf tot een boek of een project van langere adem.’ Tijdens deze driedaagse workshop in Gent begeleidt Magnumfotograaf Carl De Keyzer je in het ontwikkelen van een langetermijnproject op basis van een kortlopende opdracht.

Datum: vrijdag 1/11 t&m zondag 3/11 - Locatie: Gent - Prijs: €780 (incl. BTW) - Taal: Engels

Personal Coaching

Yann Bertrand - op aanvraag

Heb je specifieke vragen over je beelden? Over je techniek of het verhaal dat je wil vertellen? Yann reikt je tijdens één of meer individuele besprekingen tools en inzichten aan waardoor je met een frisse blik en vol enthousiasme verder kan.