timthumb.php-8.jpeg

Workshops

Hoe begin je aan je volgende grote project 💥💥💥 (door Carl De Keyzer)? Hoe kan je de publieke ruimte waarin je je als fotograaf beweegt fotograferen 🏢🏠 (door Franky Verdickt) ? En hoe maak je het perfecte portret, ook als je model niet meewerkt (door Yann Bertrand)? Je leert het tijdens de volgende edities van Tell Me A Picture.

fv-taipei01-271217_orig.jpg

(Stedelijke) Ruimte

door Franky Verdickt

Hoe verandert het stedelijke landschap? welke economische en politieke belangen zitten in de vorming van de publieke ruimte? En hoe publiek is de publieke ruimte nog? Wordt ze meer en meer ingepalmd door bouwpromotoren die hun eigen plannen opdringen? In deze workshop (be)zoek je plekken in het Gentse en kijk je met een kritische documentaire fotografische blik op stadsuitbreiding en -ontwikkeling.

Datum: zaterdag 16/03 - Locatie: Gent - Prijs: €179 (incl. BTW) - Taal: Nederlands

sofiedumon - tell me a picture - portret - yann bertrand .jpg

PORTRET

door Yann Bertrand

Hoe maak je onder alle omstandigheden een passend en sprekend portret? Yann: 'Er zijn een aantal vuistregels, technieken, tools en hacks die je helpen om ondanks - of net dankzij- tegenvallers zoals beperkte tijd, een schrale omgeving, te hard of weinig licht, een weerbarstig model, een sterk portret te maken.'

Datum: zaterdag 16/03 - Locatie: Gent - Prijs: €179 (incl. BTW) - Taal: Nederlands

Gerbehaye - workshop tell me a picture.jpg

Documentaire

door Cédric Gerbehaye

Time Magazine omschrijft Cédrics werk als ‘slow journalism’, zelf houdt hij het op ‘veel rondhangen bij dezelfde mensen’. De Belgische fotograaf en winnaar van de World Press Photo Awards leert je tijdens deze tweedaagse workshop om van de oppervlakte naar de diepte te graven, of je nu al een begin van een reeks hebt of niet. ‘Eerder dan een techniek, draait fotografie om communicatie met de mensen die je fotografeert.’

Datum: zaterdag 11/05 & zondag 12/05 - Locatie: Gent - Prijs: €399 (incl. BTW) - Taal: Engels

39.jpg

Straatfotografie

Door Matt Stuart

Na het succes van de workshop vorig jaar, komt de Londense straatfotograaf Matt Stuart tijdens het openingsweekend van de Gentste Feesten terug voor een intense tweedaagse. Een workshop straatfotografie met Matt Stuart betekent grenzen verleggen, reuzensprongen maken, en op zoveel verschillende vlakken een betere fotograaf worden.

Datum: 20 en 21 juli - Locatie: Gent - Prijs: €399 (incl. BTW) - Taal: Engels

carl de keyzer workshop documentary ghent november.jpg

Documentaire

door Carl De Keyzer

Hoe begin je aan je volgende grote project? Carl: ‘Het is vaak zo geweest dat ik ergens naartoe werd gestuurd waar ik uit eigen beweging nooit naartoe zou gegaan zijn, en dat toch aanleiding gaf tot een boek of een project van langere adem.’ Tijdens deze driedaagse workshop in Gent begeleidt Magnumfotograaf Carl De Keyzer je in het ontwikkelen van een langetermijnproject op basis van een kortlopende opdracht.

Datum: vrijdag 1/11 t&m zondag 3/11 - Locatie: Gent - Prijs: €780 (incl. BTW) - Taal: Engels

Personal Coaching

Yann Bertrand - op aanvraag

Heb je specifieke vragen over je beelden? Over je techniek of het verhaal dat je wil vertellen? Yann reikt je tijdens één of meer individuele besprekingen tools en inzichten aan waardoor je met een frisse blik en vol enthousiasme verder kan.